Chili-cookies på en travl hverdag

Få opskriften på de lækreste chili-cookies her. De er nemme at laver, smager godt og så er der både chili og lime i.

De bedste chili-cookies...

Familien kommer til middag
Det er mandag og familien kommer til middag. Jeg er startet på kursus og er først sent hjemme, hvad gør jeg? Jeg vil jo gerne trylle noget lækkert frem til kaffen. Jeg kommer i tanke om en opskrift på nogle cookies med chili og lime – dem prøver jeg!
De var et hit! Chilien og limen gjorde, at de fik en frisk og krydret smag. Her har du opskriften, så kan du se, om du synes, de er lige så gode, som jeg gør!

12 skønne chili-cookies:
100 g. smør
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g. sukker
1 lille drys salt (endelig ikke overdrive)
1/3 frisk rød chili uden kerner (det er vigtigt, den er frisk, har prøvet tør chili – det var ikke det bedste)
1 limeskal/citronskal
35 g. pinjekerner
100 g. hakket mørk chokolade 60%
1 æg

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader i en varmluftovn. Skær smør i små stykker, og smuldr det med mel og bagepulver, så det ligner parmasanost. Bland sukker, salt, finthakket chili, fintreven limeskal/citronskal, pinjekerner og hakket chokolade i melblandingen.

Slå ægget i en kop og pisk det med en gaffel. Hæld det i dejen og tryk dejen sammen, så den bliver sammenhængende.

Form dejen til 12 kugler og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Tryk kuglerne flade med et par fingre. Bag kagerne i den varme ovn i 10-15 min.

Voila!!! Så er der cookies, men pas på! Når man først er startet, kan man ikke stoppe igen! Disse cookies er gode og nemme, hvis der pludselig skulle komme uventede gæster.

(Opskriften er inspireret af Nem mad af Katrine Klinken)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *