Svigermors fuldkornssnegle med marcipanremonce

Fuldkornssnegle med marcipanremonce

Få min svigermors opskrift på fuldkornssnegle med marcipanremonce, som plejer at være et hit. De var i hvert fald et hit, da jeg var til brunch med tøserne, og de kan også bruges til eftermiddagskaffen! 

De sunde fuldkornssnegle… eller ikke
De fantastiske fuldkornssnegle blev jeg præsenteret for hos svigermor. De smagte fantastisk. Derfor måtte jeg prøve at servere dem til min månedlige tøsebrunch, da det lød sundt og sikkert ville falde i god jord hos tøserne.

Sunde er de desværre ikke, selvom det lyder overbevisende at sige, at de er med fuldkorn. Tøserne hoppede også på den, men det afskrækkede dem ikke. De var et hit – prøv dem selv – måske du også kan overbevise dine nærmeste, at de er sunde?

Bageredskaber:
1 gryde
1 dejskål
1 vægt og 1 decilitermål
1 røreske
1 ildfast form i cirka 30 x30 cm med bagepapir

Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
50 g. smør
50 g. gær
25 g. sukker
1 knivspids salt
1 æg
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
200 g. fuldkornsspeltmel
ca. 300 g. hvedemel
1 æg eller mælk til pensling

Remonce:
185 g. blødt smør
185 g. sukker
185 g. marcipan

Glasur:
75 g. flormelis
Lidt kogende vand (Hellere for lidt end for meget)

Fremgangsmåde:
Tag en gryde og lun mælken. Smelt smørret heri og væsken må kun være fingervarmt. Hæld væsken i en dejskål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og krydderier.

Ælt speltmel og dernæst hvedemel i væsken lidt ad gangen og hold lidt af melet tilbage. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket tildækket til hævning et lunt sted i en time.

Rør ingredienserne til remoncen sammen. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm. Smør remoncen på dejen og rul den forsigtigt sammen til en roulade. Skær dejen ud i 12 stykker og læg dem med snippen nedad i den ildfaste form med bagepapir.

Lad sneglene hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med sammenpisket æg og bag sneglene i ovnen i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Rør flormelis og vand sammen til glasur og dekorér sneglene.

Velbekommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *