Meretes honningkager

Hør interviewet med Merete, som jeg går på kursus med, hvor hun fortæller om hendes svaghed for honningkager. Læs også om honningkagernes historie.  

Honninghjertet er en gammel tradition
Honninghjertet stammer helt tilbage fra 1800 tallet og blev for første gang bagt i Christiansfeld i Sønderjylland. Efterhånden blev det en tradition for de mange besøgende at købe honningkager med hjem. Grunden til de blev så populære, var at de kunne gemmes i lufttætte kagedåser uden at blive tørre.

Dengang spiste almindelige danskere kun rugbrød til hverdag og franskbrød om søndagen. Honningkagerne kunne opbevares over lange perioder til “fine” gæster, som kom uanmeldt på besøg.

Du kan læse mere om honningkagernes historie her

Honningkagehjerterne = forlovelse
Tidligere var honningkagehjerterne ikke kun til glæde for den søde tand, de havde også en romantisk funktion. Ægteskaber kom kun i stand ved hjælp fra familien. Når familien var blevet enige om et ægteskab, blev det unge par taget hen til præsten, så han kunne godkende deres forlovelse.

Præsten tog et honninghjerte og delte det i to. Det unge par spiste hver sin halvdel under præstens opsyn og hans velsignelse.

Jeg har fundet en opskrift på nettet over nogle honningkagehjerter. Hvis du nu skulle få lyst til at bage nogle honnigkagehjerter efter, du har hørt Meretes interview, så kan du finde opskriften her.

Hør interviewet: [audio: http://dl..dropbox.com/u/11188785/Optagelse%20endelig.mp3]

Af Creative fra flickr.com


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *