De bedste morgenboller

Her får du opskriften på de bedste morgenboller, som er enormt lette at lave. De skal laves aften før, du skal bruge dem, og de kan bruges til hverdagsbrug eller hvis du skal have brunchgæster på besøg.

Bollerne er én dej formet som boller med forskelligt look. Så du behøver ikke at bage flere forskellige brød og boller, da det hele er samlet i en i denne opskrift. De smager skønt og endnu bedre med et stykke ost og hjemmelavet hindbærsyltetøj.

God fornøjelse!

16 stk. de bedste morgenboller
10 g gær
1 spsk. salt
6 dl. koldt vand
250 g fuldkornsmel
600 g durummel

Drys:
Solsikkefrø
Græskarkerner
Birkes
Femkornsblanding

1 æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde:
Smuldr gær i en stor bageskål. Tilsæt salt og vand. Rør melet i lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 15 minutter (her vil det være godt, hvis man har en røremaskine ellers er 10 minutter også fint).

Dejen skal være klistret, når det hele er rørt sammen. Læg dejen tilbage i bageskålen og drys med mel over. Dæk skålen til med plastfilm og sæt dejen i køleskabet natten over.

Dagen efter: Ælt dejen igennem. Form boller og læg dem på bagepapir på en bageplade – læg dem så tæt, at de rører hinanden. Pensl med æg eller mælk og drys forskelligt drys på de enkelte boller.

Bag dem i en 200 grader varm ovn i 30 – 35 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist og så er der serveret!

(Opskriften er inspireret “Når livet er en fest” af Marie Melchior)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *